ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Treći remi Budućnosti u nizu,Bosna i Budućnost podijelili bodove

Budućnost je u okviru četvrtog kola Druge lige FBiH gostovala u Kalesiji gdje se sastala sa ekipom Bosne,a utakmica se završila rezultatom 2:2.

Bosna je povela golom Mujkića u 12. minuti susreta.Budućnost je stigla do izjednačenja pogotkom Dedića u 38.minuti.Prethodno su domaći pogriješili na polovini terena, a Dedić iz kontranapada, po desnoj strani, odlično šutira u suprotni ugao Bosne. Lopta prvo pogađa desnu stativu i odlazi u mrežu Hamzića. Početkom drugog poluvremena Budućnost je golom Mujića u 50. minuti iz kaznenog udarca stigla do prednosti, nakon što je Tabalović napravio prekršaj u kaznenom prostoru domaćih. Domaći su protestirali  smatrajući da se prekršaj dogodio izvan linije šesnaesterca Bosne, ali je sudac Alić ostao pri svojoj odluci. Konačan rezultat postavio je Mušanović 62. minuti sjajnim pogotkom sa oko 20-tak metara. Nakon kornera Bosne odbijena lopta dolazi do Mušanovića koji veoma preciznim i snažnim udarcem pogađa lijevi ugao gola Budućnosti. Do kraja utakmice obje ekipe su imale priliku za pobjedu, ali je rezultat ostao nepromijenjen.Najbolju priliku propustio je fudbaler Budućnosti Mujić koji sa svega pet metara šutira pored gola. 
Budućnosti je ovo bio treći neriješen rezultat u nizu,dok je za Bosnu ovo bio prvi osvojen bod u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Budućnost narednog vikenda dočekuje prvoplasiranu ekipu Bosne iz Mionice.

Bosna: Hamzić, Mušanović, Beširević, Mujkić, Mešić (Salihović), Mujanović (I.Sakić), Majdančić, Lolić, A.Sakić, Imamović, Tabalović. Trener: Ibro Mahmutović.
Budućnost: Mujkić, Đezić, Trumić, Smajlović (Gogić), Sulejmanović, Mustafić, Mujić, Mahmutović, Džinić, Idrizović, Dedić (Berbić). Trener: Munever Rizvić.
BOSNA (KALESIJA) – BUDUĆNOST (BANOVIĆI) 2:2 
Strijelci:  1:0 Mujkić (’12), 1:1 Dedić (’38), 1:2 Mujić (’50 – 11 m), 2:2 Mušanović (’62).



Nema komentara:

Objavi komentar